Gode inngangsmatter om vinteren

Vinteren er en tøff tid for gulv på grunn av snøen og veisaltet som vi drar med oss inn. Med skikkelige dørmatter i inngangspartiet unngår du at møkkete snøslaps og vintersko griser til gulvet i gangen.

Butikker, skoler og offentlige virksomheter trenger kraftige matter i inngangspartiet som gir mindre slitasje og møkk inne.

Ved å legge matter ved inngangsparti, vil hele 80 prosent av vann og partikler legges igjen her. Det vil også være større sjanse for at folk tørker av seg på beina her, når det man har en egen inngangsmatte. Dette bidrar til at det daglige renholdet blir mye enklere, og reduserer rengjøringskostnadene.

Vått og skittent underlag kan forårsake skli- og fallulykker. Høy persontrafikk inn i et lokale uten inngangsmatter til å ta til seg det verste av fukt og smuss, kan fort bli glatt om man ikke passer på. Bærer man tungt eller har hastverk kan slike forhold være svært risikofullt.

Særlig på vinteren da man drar med seg snø og is inn, vil slike problemer oppstå. Med matter i inngangspartiet blir vannet liggende i matten, som ikke utgjør en sklifare uansett om den er våt eller tørr. Det er viktig å velge en matte som har en kraftig gummiert bakside som holder den stødig på plass og gir en god sklisikring.

Fordi en god inngangsmatte absorberer vann og smuss vil de over tid ha behov for å byttes ut. Når smussprosenten blir for høy vil ikke matten lenger være effektiv, og smusset vil bli dratt inn i resten av lokalet. Mattene må derfor byttes med jevne mellomrom, avhengig av hvilken årstid og hvilket miljø mattene ligger i. På vinteren vil utskiftningen av matter måtte skje oftere på grunn av snø, salt og grus som vi tar med oss inn utenifra.

Mange velger å leie en matte fra et profesjonelt renholdsfirma som sikrer en optimal frekvens på skifting av matter. Royal Renhold tilbyr mattuteleie til bedrifter og offentlige bygg i Akershus, Oslo og omegn.

Kontakt oss

23 12 66 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sandstuveien 60a, 1184 Oslo