Denne kluten kan fjerne alle bakterier

Vasker du med mikrofiberklut, blir resultatet helt bakteriefritt dersom du bruker den riktig.

Mikrofiberkluter brukt på riktig måte er fenomenale bakteriedrepere, ifølge Teknologisk Institutt. Instituttet har testet hvordan mikrofiberkluter best kan fjerne bakterier. Resultatet var overraskende. Hemmeligheten er altså at man først gir kluten en kjapp runde i vaskemaskinen (uten vaskemiddel) når man skal gjøre rent hjemme.

Testene på Teknologisk Institutt viste at klutens restfuktighet etter en kjapp maskinvask gjør at den fjerner så godt som alle bakterier. Undersøkelsen ble gjennomført med et vekstmiddel som analyserte antall bakteriekolonier før og etter vask. Kluten blir selvsagt ikke helt steril, men den fjerner det aller meste av mikroorganismene når den brukes på denne måten.

En annen fordel med sentrifugetørr mikrofiber er at man ikke trenger såpe eller kjemikalier. Kluten gjør jobben mer enn godt nok alene. Og kan brukes til rengjøring av nesten alt i hjemmet. Toalett og speil, kjøkkenbenker og dørhåndtak, vinduer og armaturer, håndløper i trappa.

Ved støvtørking skal mikrofiberkluten være helt tørr. Da fanger den mest effektivt opp støvet.

Kontakt oss

23 12 66 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sandstuveien 60a, 1184 Oslo