Smitterenhold eller utvidet renhold?

Renholdsbransjen har tilpasset seg Covid 19-situasjonen, og flere renholdsfirma tilbyr nå ‘smitterenhold’ eller ‘utvidet renhold’. Men hva legges i disse begrepene? 

Vi er midt i en pandemi. En usikker tid hvor vi er mindre sosiale enn noen gang før. Hjemmekontor, reiseforbud og nedstenging av samfunnet var ikke ønskene våre for 2020 og 2021.

Også arbeidsplassene våre er påvirket. Til tider har vi ikke fått oppholde oss på kontorene våre. Etter hvert som smittesituasjonen avtar og vi igjen kan dra til våre arbeidsplasser, så vil renhold være kritisk for videre drift, og lokalene vil ikke kunne være operative uten daglig renhold.

Det er et samfunnsansvar å opprettholde renhold, selv i perioden vi er inne i med færre mennesker på arbeidsplassene og ute i samfunnet generelt. På den måten sørger vi for bedre inneklima, vedlikehold av inventar og vi reduserer og hindrer smitten i å bre seg.

Renholdsbransjen har også tilpasset seg den nye tiden, og flere renholdsfirma tilbyr nå ‘smitterenhold’ eller ‘utvidet renhold’. Men legges i disse begrepene? 

Med utvidet renhold mener vi et forebyggende tiltak som hyppigere fast renhold med fokus på berøringspunkter og overflater. Her må man benytte sertifisert antibakterielt rengjøringsmiddel på områder som berøres spesielt ofte som dørhåndtak og dørkarmer, lysbrytere, bord, heisknapper og toaletter. 

I et daglig renhold vil det ikke være nødvendig med desinfisering, men ved utvidet renhold vil vi også desinfisere nettopp disse områdene. 

Mens utvidet renhold er ment forebyggende, så er smitterenhold noe man utfører dersom noen på din arbeidsplass faktisk har blitt smittet, og man må desinfisere for å hindre at smitten brer seg. 

Ved smitterenhold er det viktig at renholderne som skal utføre arbeidet har spesialkompetanse og har riktig og nødvendig utstyr. Renholdet skal gjennomføres etter strenge krav og følger forskjellige prosedyrer etter hvilken type smitte som har vært i lokalene. Ofte vil det haste å fjerne smitten slik at nedetiden på lokalet er kortest mulig.

Vi i Royal Renhold tilbyr både utvidet renhold og smitterenhold.

Les mer her:

Smitterenhold

Kontakt oss

23 12 66 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sandstuveien 60a, 1184 Oslo