Skip to main content
Matteutleie

Matteutleie

Matter kan brukes til å redusere tilsmussing og slitasje i inngangspartier. Dette kan redusere den totale renholdskostnaden og forbedere inneklimaet. Royal Renhold tilbyr matteutleie til offentlige bygg og bedrifter i Oslo og omegn. 

Hvorfor bør man ha matte

Ved å ha matter i inngangsparti forhindrer man at skitt blir dratt med inn i resten av lokalet og skaper slitasje på gulv. Matter er også med å stoppe fuktighet fra regn og snø, noe som gjør at man unngår glatte gulv og mulige fallskader. 

Det er viktig å ha mattene i tråkksoner og der man blir stående slik at man får tråkket av seg skitt, snø og våte sko. I tillegg til inngangsparti er typiske tråkksoner heis og resepsjon. Det kan også være lurt å ha matter mellom ulike soner i lokalet, for eksempel mellom produksjon og kontor. 

Ved valg av matte er det viktig å tenke på at den må være lang nok slik at man rekker å tråkke av seg den verste skitten på matten, og ikke drar den med seg på gulv og videre ut i lokalet. Et alternativ kan være å ha flere matter. Gjennom matteutleie hos Royal Renhold har du tilgang på flere ulike størrelser. Vi hjelper deg med å finne riktig matte til ditt lokale slik at du enhver tid har et pent inngangsparti og tråkksone.

Fordeler med matteutleie fra Royal Renhold:

  • Tett oppfølging av kontaktperson

  • Kort responstid ved henvendelser

  • Rådgivning

  • Renhold og matteutleie på én faktura

Hvor ofte bør mattene skiftes

Hvor ofte man trenger å skifte matte varierer og kommer an på blant annet trafikk, beliggenhet og årstid. Blir ikke mattene byttet ut ofte nok blir de skitne og fort et samlested for bakterier, støv og allergener. På sikt kan dette føre til et dårlig inneklima. I tillegg trekker et skittent og støvete inngangsparti ned førsteinntrykket på lokalet.

Vi i Royal Renhold har lang erfaring med matteutleie, men alle bygninger er forskjellige og har ulike behov. Derfor vil vi med en kort testperiode best kunne avdekke hvor hyppig dere trenger å bytte mattene i deres lokaler. Vi kan også tilpasse antall matter og byttefrekvens etter årstiden. På vinteren når det er snø og vått ute kan det være lurt å bytte mattene hyppigere enn på sommeren når det stort sett er tørt. 

Royal Renhold tilbyr også tepperens, les mer om det her.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud på matteutleie. Sammen finner vi en løsning tilpasset ditt lokale.